Udgivet man d. 30. okt 2017, kl. 16:30
Bertha er besøgsven i besøgstjenesten.

Vil du give os din dyrebare tid, og derved gøre en indsats der beriger de mange mennesker fællesskabet omkring kirken, så bliv frivillig.

Nej, man skal ikke være specielt kristen, for at blive frivillig i en kirke. Vi er ikke en lukket klub, men elsker at involvere alle mulige forskellige slags mennesker og aldersgrupper fra purunge gymnasieelever til ældre i livets efterår. Det er jo derfor vi ikke hedder en "klubkirke", men en "folkekirke". I kirken løser vi både samfundsmæssige opgaver og har vores egen tradition og ordning i samfundet samtidigt med vi er en kristen menighed.

Der kan være mange årsager til at du overvejer at blive frivillig:
- Måske vil du gøre en forskel ved at yde en meningsfyldt indsats og se andre blive glade, samtidig med du selv modtager?
- Måske vil du opleve dig selv som en lille byggesten i kirkens store hus– og med Gud som den store bygmester?
- Måske vil du lære noget og investere i dine egne kompetencer og netværk?
- Måske vil du lære nye mennesker at kende og blive en aktiv del af et værdifuldt arbejdsfællesskab med god stemning, medindflydelse og respekt?
- Måske vil du bruge dine personlige og faglige ressourcer?

Vi vil gerne

- Engagere mennesker i kirkens hverdag - kirken er menigheden.
- Skabe større ansvarlighed og ejerskab.
- Nå endnu længere ud med den ekstra arbejdskraft af mennesker med evner de ansatte ikke har.
- Nå kirkens mission - at udbrede det kristne budskab.
- Skabe en levende kirke.
- Hjælpe sognets svageste gennem diakoni (et gammelt ord for "tjeneste" - at hjælpe mennesker, der har det svært på en eller anden måde).

Efterhånden er der så mange forskellige arbejdsgrene, at der er noget for enhver. Og synes du der mangler noget, så kontakt os, og vi vil tage en snak om mulighederne.

Bliv VIP i en kirke med 2000 års erfaring

Kirken er menighedens kirke. Uden menighed/frivillige kunne vi ikke virkeliggøre Haderslev Domsogns vision: »at række ud mod verden« og... »bidrage markant til byens liv og udvikling« med... »en mangfoldighed af aktiviteter for alle i sognet«. Derfor sker der rigtig mange ting både i kirkerne og i vore bygninger. Mange frivillige er i gang, og vi har brug for dig, der vil tage hænderne op af lommen og give af din tid og evner. Der er mange opgaver, der skal løses.

Vi tilbyder også forskellige ting til de frivillige. F.eks. kan du træne billigt på fitness, komme med til frivilligfest og får det eksklusive nyhedsbrev kun til frivillige.

Kontakt uforpligtende kirke- og kulturmedarbejder Henrik Engelbrekt Refshauge

Kategorier Frivillige