Udgivet fre d. 22. jun 2018, kl. 10:13

Vores gode frelser sagde en gang, at hvad hjertet er fyldt med, løber munden over med. Jeg tror også at det gælder hvad der kommer ind i os: Hvad hjertet er fyldt med, stirre øjnene sig blinde på. Da jeg overvejede om jeg skulle være præst i Haderslev, så var der noget om Haderslev overalt – og ikke bare på grund af reformationsjubilæet sidste år! Eller da jeg gik og havde lyst til en tur til Rom, så var det som om alle på Facebook rejste til Rom. 

Er man nørdet med en ting, så ser man også det overalt hele tiden. Som præst og især som kristen er jeg lidt nørdet med Jesus. Jeg hører referencer till ham overalt om det så er en film, en bog og også for en reklame for en ejendomsmægler. Det sidste halve år har jeg glædet mig hver eneste gang jeg cyklede og blev overhalet af en bybus. En ejendomsmægler havde leget lidt med sin titel – og pludselig var han ikke en ejendomsmægler, han var ”Din EGEN domsmægler”. Og så var det at præstens hoved gik i selvsving. For i mit univers har jeg min egen domsmægler, nemlig Jesus. I det bibelske univers findes tanken om en guddommelig domstol, hvor vi skal gøre rede for vores handlinger og dømmes eller frikendes. Er vi syndere eller retfærdige. 

I Det gamle Testamente møder vi et menneske, der nærmer sig at være perfekt – han hedder Job. Han siger: Hvordan kan et menneske være retfærdigt over for Gud? … det kan ikke gendrive én ud af tusind anklager. Det kunne jeg også have sagt – selv om jeg er præst og burde være bedre end jeg er, så vil jeg heller ikke kunne gendrive en ud af mange anklager. Men så er det godt, at jeg har min egen domsmægler, Jesus. Som kristne er vi ikke bedre end andre – vi har bare en bedre mægler. For Jesus kan vende en klar tabersag til en klar vindersag, for han har simpelthen ødelagt bevismaterialet, taget skylden på sig og betalt hvad vi skylder. Så når den høje dommer kigger op og spørger hvad jeg har at sige til mit forsvar, så rejser min domsmægler sig op og siger: ”Kim er uskyldig, jeg har betalt for ham”. Jesus er fantastisk! Jeg har godt nok aldrig set ham, ved ikke hvordan han ser ud, hvordan hans stemme lyder. Men i det halve år, hvor jeg cyklede bag efter bussen med reklamen for ejendomsmægleren, så var min Jesus pludselig sønderjyde, havde runde briller og et behageligt smil. Jeg har endda talt med ham i telefonen. For Jesus er min egen domsmægler…

Kategorier Klumme