Church Explorer: Gør det noget det er sjovt at være konfirmand?

Konfirmanderne i Haderslev og omegn har lavet små film, hvor de fortæller om de vigtigste emner i konfirmandundervisningen. Tirsdag d. 25. marts samledes alle til en stor ungdomsfestgudstjeneste i Domkirken til et stort konfirmandevent, hvor vinderfilmen blev kåret af biskop Marianne Christiansen.

To håndfulde Ipads har cirkuleret rundt i Haderslev Domprovsti de sidste måneder. Konfirmanderne har nemlig været i fuld vigør med at lave og redigere film om dåben, nadveren og om Jesus.

- Flere af filmene er blevet lagt ud på Facebook og på Youtube, så alle kan følge med og se konfirmandernes ”hitte på som hed” og kreativitet, fortæller sognepræst Poul Martin Langdahl fra Hoptrup kirke. Han er initiativtager til Church Explorer.

- Nogle af filmene er meget fokuserede og andre er præget af stor humor. Hvis du har lyst til at se filmene, kan du gå ind på YouTube og søge efter ”Konfirmand Lommefilm”. På Facebook skal du finde gruppen: ”Church Explorer”, fortæller Hoptrup-præsten.

Og vinderen er ...

En jury bestående af en ungdomspræst, sognemedhjælper, sognepræst og biskop præmierede den bedste film tirsdag den 25. marts i Haderslev Domkirke under den store ”Church Explorer gudstjeneste” for konfirmander og unge i området.

- En gruppe konfirmander fra den tyske skole blev vinderne 2016 i et stærkt felt.

Opdagelsesrum

- Domkirken blev udsmykket og indrettet til et opdagelsesrum, hvor konfirmanderne og deltagerne er opdagelsesrejsende i gudstjenesten og kirken. Der vil være forskellige poster eller stationer rundt i kirkerummet, hvor man kan male, tænde lys eller måske få en snak med en præst, slutter Poul Martin Langdahl.

Hele projektet er støttet af Haderslev Domprovsti. Det er et samarbejde mellem præsterne i Haderslev og omegn. Ca. 15 præster deltog med deres konfirmander.