Krummer i kirken - familieandagter

Sidste tirsdag i måneden.

Perfekt for børnefamilier: Kort andagt i børnehøjde og godt fællesskab med spisning.

Børnefamilier kan have store udfordringer med at komme af sted til kirkens aktiviteter i weekenderne. Nogle forældre synes samtidigt det kan være svært at få fortalt børnene om det, de lovede, da deres barn blev døbt. Her er "Krummer i kirken" en løsning.

Det er en masse børn både små og store, sange med fagter, snak og grin, måske dukker, skuespil, skattekiste, hygge og leg. Krummer i kirken starter op i Haderslev Domsogn, og ligger den sidste tirsdag i måneden.

Krummer i kirken-gudstjenesterne i Domkirken bliver hyggelige gudstjenester for børn med forældre eller andre medfølgende voksne. Man møder bare op, hvis man har lyst.
Først mødes vi i Domkirken kl. 17 til en kort familieandagt helt nede på jorden. Vi synger, lytter og nyder fællesskabet i kirkerummet på en afslappet måde. Derefter spiser alle i Domsognets Kirkelade - den gule bygning til højre for Domkirken set fra gågaden. Her er der masser af legetøj til børnene, når de er færdige med at spise, og de voksne gerne vil snakke videre over maden. Man kan også bare køre tidligt hjem og putte.
Ofte spiser vi pasta og millionbøf. Derfor kalder nogen det for "spaghetti-gudstjenester". Maden koster 30 kroner for voksne og børn er gratis.

- Det er så vigtigt for os at lave noget i øjenhøjde med både børn og familier, som matcher deres hverdag. Det skal både kommunikere kristendommen på det rigtige tidspunkt og i den rigtig og relevante form, fortæller sognepræst Kirsten Münster fra Domsognet.

Hjælp til dåbsoplæring

Bortset fra, at det er rigtig sjovt og hyggeligt, har Krummer i kirken også et vigtigt formål, nemlig at være en håndsrækning til børnefamiliernes dåbsoplæring. Ved barnedåben hører vi, at selve dåbshandlingen kun er den ene halvdel af pakken. Anden halvdel er den oplæring, som dåben skal suppleres med for at børnene kan få gavn af dåben. Og her er børnegudstjenesterne i Domsognet tænkt som et tilbud til alle, der har lyst til at være med.
Dåben er en stor gave, som er helt uvurderlig. Men gaven skal pakkes ud som andre gaver. Det bliver den, når børnene får fortalt bibelhistorie, lærer Fadervor, og kommer med til gudstjenester som f.eks Krummer i kirken. Så kom og vær med - du møder sikkert nogen, du kender!