Aftener i Domsognet

Forskellige talere bidrager med inspiration, provokation og debat om livets og troens mangfoldighed - og omkring kaffebordet skabes fællesskab blandt deltagerne. Aftenerne på nær 13. marts, foregår i Den Gamle Latinskole, Domkirkepladsen 3. Der er lift for gangbesværede og kørestolsbrugere.
Vi serverer kaffe/te og kage for 30 kr.

Program 2018/2019

26. september 2018 kl. 19.30 i Hertug Hans Kirke

Syng nye salmer - sangaften i Hertug Hans Kirke med organist Kristian Lumholdt og sognepræst Kirsten Münster.

En stor mængde nye salmer har de senere år set dagens lys. Der bliver udgivet flere nye salmebøger. I Haderslev Domsogn afprøver vi nogle af de nye salmer. I denne sæson har vi udvalgt en "Månedens salme", som går igen i sognets gudstjenester, så vi får chancen for at lære salmerne at kende.

Den her aften vil vi sammen fordybe os i nogle af de nye salmer, høre om dem, synge dem og mærke efter, om vi kan li' dem eller ej.

10. oktober 2018 kl. 19.30

Benny Grey Schuster - cand. teol. og lektor på Præstehøjskolen: Moderne kirkekunst.

Folkekirken fejrer gudstjenester, der strækker sig langt bag om reformationens indførelse. De gamle kirker er bevaret, og udsmykningen har vi brugt til at lade tidens gang og moders skiftende stil sætte sit præg på rummene.

Men er "moderne kirkekunst" det samme som "moderne kunst i kirken"? Hvis vi tillader os at tage kalkmalerierne til indtægt for at sige noget om troen og kristendommen i middelalderen, hvad vil den samtidige kunst i kirkerummene så sige om vores egen tid?

Benny Grey Schuster står bag hjemmesiden modernekirkekunst.dk, der præsenterer de over 3000 kunstværker, der siden 1945 har fået plads i de danske kirker.

14. november 2018 kl. 19.30

Jørn Buch, historiker - Sønderjyder i første verdenskrig.

"Intet nyt fra Vestfronten" er titlen på en berømt bog om det meningsløse myrderi i Flandern, Nordfrankrig og Verdun under 1. verdenskrig. Alle unge mænd i Sønderjylland skulle udøve tysk krigstjeneste "for en sag, der ikke var deres". Det er 100 år siden den frygtelige krig sluttede.

5. december 2018 kl. 19.30

Kim Legarth

Adventsfest ved sognepræst Kim Legarth, med julefortællinger og musikalsk indslag.

Vi synger adventssalmer og spiser æbleskiver.

9. januar 2019 kl. 19.30

Annette og Jørgen Due Madsen

Hvad gør godt - når livet gør ondt? Om livets sårbarhed, de vigtige relationer og troen og håbet. Livet kan være så smukt og stærkt, og samtidig kan det være så uendeligt sårbart. Annette Due Madsen er psykolog, familieterapeut og stifter af Center for Familieudvikling, og Jørgen Due Madsen er overlæge og speciallæge i psykiatri. De er kendt fra brevkassen i Kr. Dagblad.

20. februar 2019 kl. 19.30

Holger Lissner - sangaften

Holger Lissner fortæller om sit virke som salmedigter: At skrive salmer er stadig at være på vej, fra spørgsmål til svar, fra tomhed til fylde. De mest spændende salmer er dem, jeg er ved at skrive, til hver en tid. Det er ligesom at bygge hule. Det er det at bygge hulen, som er det sjove, ikke det at lege i den., At skrive salmer er at finde ord for det lille hjørne af troen, som netop den tekst berører. Hvad kan vi synge om det? Hvad kan vi sige om Gud?

Holger Lissner - som har rundet de 80 år - fortæller om sin aktuelle digtning og synger sine salmer sammen med os.

13. marts 2019 kl. 19.30 på Haderslev Katedralskole

Niels Christian Hvidt

Kan tro flytte bjerge? Og flytter bjerge troen? Om forholdet mellem tro og helbred.

Niels Christian Hvidt, dr. teol. og professor i eksistentiel og åndelig omsorg ved Syddansk Universitet i Odense, udforsker krydsfeltet mellem tro og videnskab. Hvad ved vi om sammenhængen mellem tro og helbred? Hvordan bliver vi bedre til at inddrage patienternes eksistentielle behov? Kan dette fokus øge patienternes symptomoplevelse, livskvalitet og tilfredshed med behandlingen? Kan det øge arbejdsglæden og livskvaliteten hos behandlere?

Aftenen arrangeres i samarbejde med Haderslev Katedralskole.